مرکز آموزش

مدیریت زون رکوردهای DNS (نیم سرور – نام سرور)  پرینت این مقاله

گاهی مایلید برای مثال یک ساب‌دومین خاص از سایت‌تان را بر روی IPیی غیر از IP اصلی هاست‌تان بالا بیاورید. به کمک « DNS Zone Editor» می‌توانید رکوردهای A و CNAME جدید تحت دامنه‌تان ایجاد کنید.
دست‌رس به مدیریت زون‌های نیم سرور

1- Simple DNS Zone Editorپس از انتخاب ویرایش‌گر زون رکورد DNS در صفحه‌ي باز شده اگر بیش از یک دامنه بر روی هاست‌تان وجود داشته باشد می‌توانید دامنه‌ي مورد نظرتان را برای تغییرات انتخاب کنید.
انتخاب دامنه

آ- رکورد A: با این ویرایش‌گر می‌توانید زون رکوردهای جدید بسازید. در مثال زیر می‌خواهیم ساب‌دومین example.websamin.biz را به یک IP آدرس مربوط به سرور یا هاست دیگری متصل کنیم. برای این کار باید یک رکورد A بسازیم. رکورد A به درخواست‌هایی که برای این ساب‌دومین دریافت می‌شود (جست‌جوی DNS) اعلام می‌کند که برای اتصال به این ساب‌دومین به آدرس IP مشخص شده مراجعه کنند. تنظیمات در شکل زیر نشان داده شده است:
نمونه‌ي ایجاد رکورد A

ب- رکورد CNAME: نوع دیگر زون رکورد که می‌توانید ایجاد کنید رکوردهای CNAME هستند. در رکوردهای CNAME به جای آدرس IP از نام یک هاست (ساب‌دومین) بر روی همین دامنه یا دامنه‌ي دیگر استفاده می‌شود. در این حالت در هنگام جست‌جوی DNS به درخواست دهنده اعلام می‌شود که اطلاعات مربوط به این ساب‌دومین (Name) همان اطلاعات مربوط به CNAME است و می‌تواند اطلاعات را در آن‌جا پیدا کند. در مثال زیر جست‌جوی example.websamin.biz متقاضی را به example2.websamin.com هدایت می‌کند. این کار شباهتی به ری‌دایرکت کردن دامنه دارد.
نمونه رکورد CNAME

معروف‌ترین رکورد CNAME که معمولاً‌ در تنظیمات پیش‌فرض زون رکوردها ایجاد می‌شود همان www است که www.yourdomain.com را به yourdomain.com (بدون www) متصل می‌کند.

در پایین صفحه‌ي «Simple DNS Zone Editor» می‌توانید لیست رکوردهایی را که ایجاد کرده‌اید (User-Definded Records) ببینید یا بعضی از آن‌ها را پاک (Delete) کنید.
لیست زون‌های ساخته شده توسط کاربر

2- Advanced DNS Zone Editor: در این ویرایش‌گر نیز می‌توانید رکوردها را بنا به نیازتان ایجاد کنید و علاوه بر آن می‌توانید لیست کامل رکوردهایتان را ببینید یا آن‌ها را ویرایش کنید.
دست‌رس به مدیریت پیش‌رفته‌ي زون رکوردهای نیم سرور

Add a Record: تنها تفاوت با ویرایش‌گر Simple در هنگام ایجاد رکوردها ضرورت تعیین TTL است. عدد پیش‌فرض برای رکوردهای دیگر 14400 ثانیه (برابر با 4 ساعت) است. این عدد زمانی را نشان می‌دهد که یک سرور DNS یک رکورد را در کش (cache) خود نگاه می‌دارد. همین مقدار مناسب است.
ایجاد یک رکورد در ویرایش‌گر پیش‌رفته

Reset Zone File: هر تغییراتی که ممکن است تا حالا در زون رکوردهای DNSتان داده باشید و اکنون پشیمان شده باشید به کمک این ویژگی می‌توانید آن‌ها را لغو کنید و به حالت پیش‌فرض که میزبان‌تان ایجاد کرده بوده برگردانید. بر روی لینک «more» مانند شکل زیر کلیک کنید.
بازگرداندن زون رکوردها به حالت پیش‌فرض

صفحه‌ي باز شده به شما هشدار می‌دهد که تغییراتی که تا کنون داده بودید از میان خواهد رفت. اگر مشکلی ندارید تیک «Are you sure…» را بزنید و دکمه‌ي «Reset Zone File» را کلیک کنید.
تأیید بازگردانی به زون رکوردهای پیش‌فرض

تذکر: اگر دلیل مشخصی برای دست‌کاری، ویرایش، یا حذف رکوردهای پیش‌فرض ندارید به تنظیمات بخش پایین کاری نداشته باشید.

Zone File Records: در این بخش لیست تمام زون رکوردهای فعلی دامنه‌تان را می‌بینید. اگرچه اگر می‌خواهید برای سایت‌تان مشکلی ایجاد نشود بهتر است رکوردهای اصلی را بدون دلیل دست‌کاری نکنید، از این‌جا می‌توانید رکوردها را پاک یا ویرایش کنید. بهتر است این کارها را روی رکوردهایی کنید که خودتان ساخته‌اید یا وقتی که دلیل مشخصی برای این کار دارید.

شکل زیر صفحه‌ای که برای ویرایش یک رکورد باز می‌شود و دقیقاً کل مشخصات را می‌توانید ویرایش کنید.

ویرایش زون رکوردها
هم‌چنین می‌توانید رکوردی را پاک کنید که حتماً از رکوردهایی باشد که خودتان ساخته‌اید نه رکوردهای اصلی.

حذف زون رکوردها

آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

در همین زمینه

نحوه‌ي ایجاد و مدیریت ساب‌دومین
پس از لاگین در cPanel در بخش «Domains» در صفحه‌ي اصلی بر روی «Subdomains» کلیک کنید. در صفحه‌ي...
افزودن و مدیریت Addon Domain
addon domain به شما این امکان را می‌دهد که بیش از یک سایت را در صورتی که پلن هاست‌تان قابلیت...
پارک کردن دامنه (افزودن Parked Domain)
پارک کردن یک دامنه بر روی دامنه‌ي دیگر باعث می‌شود که هر دو نام دامنه یک سایت را نمایش دهند....
ری‌دایرکت (Redirect) یا فوروارد کردن یک سایت یا صفحه‌ي وب
ری‌دایرکت (redirect) یا فوروارد (forward) کردن باعث می‌شود که وقتی آدرسی در مرورگرتان وارد شود...